Vergelijk hier alle kookworkshops in Nederland

Halal certificering voor je slachterij

Als jij binnenkort enkel halal vlees wilt maken dan moet je het vlees slachten volgens de Islamitische wetten. Dit houd dus in dat dieren met een snede in de hals moeten sterven. Dit wordt ook gedaan met een zeer scherp mes. Andere slachterijen werken op een andere manier zoals het schieten van een pen in de hersenen. Het kan zeer wennen zijn om te kunnen switchen naar een Islamitische manier van slachten. Om je vlees als halal te kunnen verkopen is het belangrijk om een halal certificering te hebben. Winkels in Nederland en in het buitenland die in bezit zijn van moslims willen enkel vlees kopen dat halal is en ook een certificering heeft. 

Halal certificering

Wat kost een halal certificering en hoe krijg ik dat? 

Als jij een halal certificering wilt halen, dan kan je dit aanvragen bij de enige partij in Nederland die hier toezicht op houdt. Deze organisatie voert een strenge controle uit op bepaalde punten en doet ook enkele steekproeven per jaar. Een van die punten is of het dier wel met een scherp mes gedood word. Mocht je hier niet aan voldoen dan kan jij geen halal certificering krijgen. Ook als je tijdens de steekproeven betrapt word op een overtreding is de kans erg groot dat jij je certificering kwijt raakt. 

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.